Texels Vakantiehuisje  Vissershuisje " Antje Buur "

 

 

            Vissershuisje

            Oudeschild

            Texel

            Prijzen

            Reserveren

 

Texel

TEXEL VOGELEILAND

Wie kent niet de boeken van J.P. Thijsse, waarvoor je vroeger bij de Verkade beschuit plaatjes kon sparen, welke dan in deze boeken geplakt moesten worden.
Texel werd en wordt niet voor niets Vogeleiland genoemd. Ruim 300 verschillende vogelsoorten kun je het gehele jaar door op Texel tegenkomen.

STRAND

 

Langs de Waddenzeedijk vindt u hier en daar tijdens laagwater kleine zandstrandjes, welke voor hele kleine kinderen uitermate veilig en geschikt zijn. Het 30 km. lange witte Noordzeestrand bevindt zich slechts op 8 km. afstand, dus met de auto in zeer korte tijd bereikbaar. Natuurlijk kunt u zich in het drukke gewoel bij de strandslagen storten, maar u kunt ook kiezen voor een wandeling van enkele honderd meters,waarna u zich 'alleen op de wereld' waant en slechts een wandelaar uw pad kruist.

 

 

ER OP UIT MET DE FIETS

Overal op Texel is er de mogelijkheid om fietsen te huren, dus natuurlijk ook in Oudeschild. Texel heeft momenteel 150 km fietspad. U kunt zelfs een 'rondje Texel' fietsen. Langs de gehele oostelijke Waddendijk tot aan de vuurtoren in het noorden loopt een prachtig fietspad langs de zee. De westkant van Texel bestaat hoofdzakelijk uit duinen en bossen en ook langs deze kant vindt u prachtige fiets en wandelpaden van noord naar zuid of andersom zoals u wilt. 

 

BEREIKBAARHEID

Onze nieuwe veerpont Dr. Wagemaker het vlaggenschip van de TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) brengt u in 20 minuten naar het eiland. Lange wachttijden behoren nu tot het verleden.
De capaciteit van de Dr. Wagemaker is 300 auto's en 1750 passagiers.
Mocht het erg druk worden, dan gaat ook het tweede schip 'Schulpengat' in de vaart en is de afvaart ieder half uur. 

 

 

De overtocht geeft u, terwijl u heerlijk over de reling tuurt en uw laatste meegebrachte boterham aan de meeuwen voert, reeds een vakantiegevoel.
Vanaf Den Helder is Texel heel gemakkelijk ieder uur te bereiken. Vanaf  's morgens 6.30 uur tot  's avonds 21.30 uur.
Alleen op zondag slaapt de bemanning van TESO iets langer.