Texels Vakantiehuisje  Vissershuisje " Antje Buur "

 

 

            Vissershuisje

            Oudeschild

            Texel

            Prijzen

            Reserveren

 

 

Vissershuisje

Welkom in Oudeschild op Texel

Ons vakantiehuisje ‘ANTJE BUUR’ de Ruyterstraat 45, dankt zijn naam aan mevrouw Antje Kuyper, die meer dan 50 jaar dit huisje heeft bewoond. “Buur” is het Texelse woord voor buurvrouw.

Antje Buur is een monumentaal pand en in 1976, toen ook het laatste gedeelte van het oorspronkelijke huis uit de 17e eeuw op instorten stond, gesloopt en geheel in oude stijl herbouwd. Hierbij zijn indien mogelijk alle materialen uit het oude pandje hergebruikt.

Het vissershuisje (met de twee houten voorschotten) is gelegen in De Ruyterstraat, het oude centrum van Oudeschild met prachtig gerestaureerde geveltjes direct aan de Waddenzeedijk. Ongeveer 100 m. van de supermarkt en 250 m. vanaf onze vissershaven. Bij een gunstige wind kunt u in uw bed de zee horen ruisen!

De Ruyterstraat is alleen voor wandelaars en fietsers en direct voor het huis is een parkeerterrein voor alle buurtbewoners.

Kortom de ideale plek om uw vakantie door te brengen

 

 

 

Ook in de winter, als u alle beslommeringen eens van u af wilt laten waaien, tijdens een heerlijke fietstocht over de dijk langs de Waddenzee, of tijdens een strandwandeling langs de Noordzee, dan is Antje Buur vanwege zijn gezellige en intieme inrichting een uitstekende plaats om eens even bij te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vissershuisje is volledig ingericht voor 4 personen en heeft een aparte keuken ook in oude stijl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ruime woonkamer met deur naar een terras.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de bovenverdieping bevinden zich twee tweepersoons slaapkamers met eenpersoons bedden

 

Slaapkamer 1,met deur naar balkon

 

 

 

 

 

 

 

 

Slaapkamer 2

Uitzicht op de waddendijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slaapkamer 2

Orgineel sparrendak

 

 

 

 

 

 

 

 

Een badkamer met grote douche en ligbad en een apart toilet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Voorts is in het huis aanwezig: Kabeltelevisie, radio met cd-speler, magnetron, koelkast, gasfornuis, koffiezetapparaat, centrale verwarming en voldoende kastruimte

 

 

 

 

 

 

 

Antje Kuyper zou zich hier beslist thuis hebben gevoeld in haar oude vissershuisje, maar nu voorzien van alle moderne gemakken